Om os

Landsforeningen for Børn og Forældre arbejder bla. for, at gøre skilsmissen til en bedre start på en ny livsfase for hele familien. Vi tilbyder både rådgivning omkring skilsmisse samt andre familiære problematikker, der tager udgangspunkt i din families situation, og vi er her for at guide og støtte dig gennem hele forløbet, og hvis det bliver svært at navigere i systemet. Vores fokus er at give dig ressourcerne til at kunne støtte dine børn bedst muligt. 

Tværfaglig rådgivning

Landsforeningen for Børn og Forældre tager afsæt i tværprofessionel rådgivning. For at give den bedst mulige rådgivning består vores rådgiverteam af både socialrådgivere, jurister, pædagoger, lærere og andre faggrupper, og du bliver altid behandlet professionelt og med respekt. Under en rådgivning er der to forskellige fagligheder tilstede, så vi får belyst sagen fra forskellige perspektiver. Ud over vores egne medarbejdere har vi også adgang til et stort netværk af blandt andet advokater, socialrådgivere, psykologer og pædagoger.

Vi balancerer på tre ben

Landsforeningen for Børn og Forældre balancerer på tre ben. Vi er en organisation (NGO), der består af en frivillig del, en erhvervsdel og forskellige projekter. Fælles for vores tre områder er, at vi har fokus på det positive samarbejde mellem forældre med barnets trivsel i centrum. Den frivillige del består af gratis og anonym rådgivning af vores kompetente frivillige, der sidder klar til at hjælpe dig. Der er desuden mulighed for at få en bisidder med gratis under bestemte forudsætninger. Du kan læse mere om vores gratis og anonyme ydelser her. I vores erhvervsdel skræddersyr vi et forløb til dig og din families behov. Vi kan blandt andet tilbyde rådgivning, en bisidderordning, børnegrupper og et medlæserabonnement. Du kan læse mere om vores betalte ydelser her. Udover vores frivillige del og vores erhvervsdel arbejder vi også med metodeudviklingsprojekter. Du kan læse mere om vores projekter her. 

Teamet bag organisationen

Organisationen består af 63 personer, der alle har det tilfælles, at de brænder for at at gøre skilsmissen til en bedre start på en ny livsfase for hele familien. Vores frivillige og medarbejdere er alle tilknyttet én af vores afdelinger, men vi har stadig et stort fokus på at samarbejde på tværs af afdelinger og faggrupper, for dermed at kunne levere den bedste ydelse til vores rådsøgende.      

Organisationen er bygget op om en bestyrelse, direktør og stifter Morten Thorsøe Secher, en administration og alle vores uundværlige frivillige. Klik ind på bestyrelsen for at finde flere oplysninger herom. Du kan finde oplysninger om vores medarbejdere i administrationen ved at klikke her. Du kan få et visuelt overblik over organisations opbygning her.

Historien bag

Landsforeningen for Børn og Forældre blev oprettet i 2016 af Morten Thorsøe Secher. Morten har selv erfaringer med at stå midt i et komplekst skilsmissesystem, hvor børnene blev ofre. 

At det er børnene, der oftest ender som ofre i det komplekse skilsmissesystem, er ikke et enkelt tilfælde. Alt for ofte oplever tusindvis af børn, at deres forældre bliver skilt eller går fra hinanden, og alt for ofte oplever børnene, at de ikke bliver hørt. Da Morten blev skilt, forventede han, lige som mange andre, at der var et system, der tog ordentligt hånd om både børnene og forældrene. Det var der ikke. For Morten handlede det om, at kærligheden til børnene skulle fylde mere end tiltroen til systemet. Derfor tog han beslutningen om at starte Landsforeningen for Børn og Forældre med hovedsted i Viborg. Det gjorde han med et ønske om at skabe ro, afklaring og give rådgivning til forældre, så de kan få et større overskud til at hjælpe deres børn både under og efter en skilsmisse. 

 


Landsforeningen i tal

Siden vores opstart i november 2016:

  • Mere end 2000 rådsøgende fra hele landet
  • Mere end 5200 tværfaglige rådgivninger
  • Mere end 600 bisidderopgaver
  • Mere end 180.000 besøgende på vores hjemmeside årligt
  • Mere end 280.000 interaktioner årligt
  • Mere end 18.000 følgere på Facebook


LFBF behandler alle oplysninger fortroligt

Vi bruger SafeShare & Office 365:

Når du sender meddelelser til LFBF gennem SafeShare, kan du trygt vedhæfte personfølsomme og/eller fortrolige oplysninger. Meddelelserne krypteres, således at uvedkommende ikke kan få adgang til dem, og samtidig slettes beskederne automatisk i henhold til GDPR.

I LFBF anvender vi Office 365, som er godkendt til at behandle personfølsomme oplysninger. Office 365 har teknologier til oplysningsbeskyttelse, så persondata altid er beskyttede og udelukkende tilgængelige for de rette personer. Derudover sletter vi data, når de ikke skal anvendes mere, dog senest 30 dage efter sagen er afsluttet.

Scroll til toppen