Forældrefremmedgørelse er en alvorlig problematik, hvor et barn bevidst eller ubevidst bliver påvirket til at tage afstand fra den ene forælder – ofte i forbindelse med en skilsmisse. Det kan have store konsekvenser for både barnet og den forælder, der bliver fremmedgjort.
Hvad er forældrefremmedgørelse? Det er en proces, hvor barnet systematisk påvirkes til at afvise eller føle modvilje mod den ene forælder – typisk gennem negativ omtale, manipulation eller udelukkelse fra barnets liv. Dette kan ske uden, at barnet selv er bevidst om det.
Tegn på forældrefremmedgørelse kan være:
Tidlig opmærksomhed og støtte er afgørende for at beskytte barnets trivsel og relationer til begge forældre.
Familieretshuset og forældrefremmedgørelse hænger ofte sammen, når sagen bliver bragt videre i det familieretlige system. Hos Familieretshuset kan du få hjælp til at håndtere og dokumentere fremmedgørelse, og det kan blive en del af vurderingen af samvær og forældremyndighed.
Vi tilbyder rådgivning og støtte, hvis du oplever forældrefremmedgørelse – både i forhold til dialog med den anden forælder og som partsrepræsentant i Familieretshuset og i kommunen.
Har du brug for hjælp til forældrefremmedgørelse, tilbyder vi rådgivning, støtte og sparring – også som bisidder eller partsrepræsentant i Familieretshuset. Vores tværfaglige tilgang sikrer, at du får støtte både juridisk og psykologisk i en ofte meget svær proces.
Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig? Kontakt os allerede i dag!