Covid-19 info

Torsdag den 5. november fremlagde statsministeren nye restriktioner i forhold til Covid 19 – denne gang med en reel nedlukning af 7 kommuner i Nordjylland. Dette har allerede medført aflysning af møder i Familieretshuset for borgere fra de berørte kommuner frem til den 3. december.

Vi opfordrer alle forældre til at bruge deres sunde fornuft og ikke lade denne lokale lockdown gå ud over børnene. Samvær er en nødvendighed for, at bevare den nære relation mellem børn og forældre.

Vi har været i dialog med VISO (Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation under Socialstyrelsen) og de udtaler at ”der ikke er juridisk eller sundhedsfagligt belæg for at forhindre samvær og den socialfaglige vurdering er, at man skal opretholde samvær”. Vi opfordrer forældrene til at gå i dialog, og evt. at lave aftaler om alternativ kontakt via facetime og lignende og ligeledes lave aftaler om erstatningssamvær og ikke lader denne lockdown være et incitament for konfliktoptrapning. For børnenes skyld er det vigtigt, at bevare det gode samarbejde.

Familieretshuset har endnu ikke meldt ud, om hvorvidt samvær er en gyldig grund til at krydse kommunegrænserne, men vi holder løbende øje med Familieretshusets udmeldinger og opdaterer vores Facebook-side, så snart vi ved mere.

I Landsforeningen for Børn og Forældre står vi klar til at hjælpe, vejlede og rådgive i forbindelse med samarbejdet om børnene. Vores Corona-hotline er døgnåben på følgende telefonnumre: 4265 1387, 4265 1805 eller 4265 5495. Her kan man kontakte os for at få faglig sparring og derudover i forhold til at indgå midlertidige samværsaftaler, erstatningssamvær og gode råd.

Scroll til toppen